Abortus en partner

Als man beleef je evenzeer gemengde gevoelens

Tijdens de ingreep hield ik me kranig voor mijn vrouw. Ik hield mezelf voor dat we de beste oplossing kozen. Na verloop van tijd voelde onze keuze niet langer als ‘de juiste’. Door het feit dat ik degene was die twijfel zaaide over de gewenstheid van de zwangerschap, belandde ik in een situatie waarvan ik zelf de oorzaak was.

Ik ben nu dolblij dat ik mama ben

Ik heb er nooit aan getwijfeld dat die abortus de juiste keuze was. Maar ik heb toch tijd, en de gesprekken bij Fara, nodig gehad om het allemaal wat te kunnen plaatsen. Het feit dat we samen de beslissing hebben genomen, mijn man en ik, dat maakt het toch beter te dragen. Ik ben blij dat ik er terug kan zijn voor onze twee kinderen, die we allebei écht hebben gewild.

Ik begrijp mijn partner nu beter

Voor mijn partner moet het een heel moeilijke periode zijn geweest. Ik zie dat nu veel beter. Hij begreep ook niet wat er precies door me heen ging. Dat is zo moeilijk te verwoorden. Het is in mijn lichaam gebeurd… De medewerkster van Fara heeft er met mijn man over gesproken en nu is het ook gemakkelijker voor hem om er met mij over te praten.