Publicaties en producten

print print

Hieronder vind je een overzicht van onze publicaties en producten die je online kan bestellen.

19,99

Over het boek
Ons leven lijkt in toenemende mate maakbaar, beheersbaar, controleerbaar. Bovendien zijn we maar een klik verwijderd van het instantgeluk dat voor het grijpen ligt. Tegelijkertijd stoten we op grenzen en beperkingen. Ervaringen in kinderwens en ouderschap, in het omgaan met ziekte of kwetsuren en maatschappelijke uitdagingen zoals terreur of de vluchtelingenstroom maken duidelijk dat de controle ons ontglipt. Het onverwachte is dan een streep door de rekening.

9

Gids voor professionals en studenten die meer willen weten over tienerzwangerschap.

In deze brochure vind je cijfers en achtergrondinformatie over tienerzwangerschap. Ze reikt je handvatten aan voor de begeleiding van een al dan niet gepland zwangere tiener, de tienervader en de grootouders. Je vindt er educatief materiaal rond tienerzwangerschap en een mini sociale kaart.

€ 5

Met deze onlinegids in zakformaat heb je concrete geheugensteun in handen voor je counseling bij prenatale testen!

  Zwangere vrouwen en koppels...
  ... krijgen prenatale testen standaard aangeboden;
  ... aanvaarden ze meestal spontaan, omdat ze willen horen dat hun kindje gezond is;
  ... staan er nauwelijks bij stil dat er een afwijkend resultaat kan zijn dat hen in een emotioneel beslissingsproces brengt.

  € 20

  Het nieuwe Roze Wolk spel van Fara is een educatief en interactief spel voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs. Het kan ook gespeeld worden met jongeren tussen 14 en 18 jaar uit leefgroepen van voorzieningen bijzondere jeugdzorg of in het kader van vormingsactiviteiten met jongeren. Het Roze Wolk spel draag het Trusty-label voor jeugdinformatie en wordt ondersteund door het Centrum Informatieve Spelen.

  € 25

  Wanneer je het Roze Wolk spel en het Lespakket tienerzwangerschap samen bestelt bieden we je een voordelige aankoopprijs, inclusief een map met harde kaft!

  Bestel hier jouw voordelige combipakket voor € 25!
  (= inclusief map met harde kaft)

  (+ € 8,70 verzendingskost of € 9,90 voor verzekerde verzending*)

  € 12

  Fara werkte een compleet lespakket uit rond ongeplande zwangerschap en ouderschap bij jongeren voor de 2de en 3de graad secundair onderwijs, dat de leerkracht toestaat lessen ‘à la carte’ samen te stellen.

  € 12.5

  Over hulpverlening bij zwangerschapskeuzes

  € 5

  Elk jaar raken zo’n 2500 Vlaamse tienermeisjes zwanger. Wat hun toekomst ook brengt, de impact van zo’n nieuws is altijd ingrijpend. Tienermama’s zitten vaak met een pak vragen als ze horen dat ze zwanger zijn. Hoe reageren je partner, je (schoon-)ouders, je vrienden? Wat is een juiste beslissing en hoe maak je die? En hoe moet het daarna verder?

  € 9

  Deze brochure wil hulp bieden bij het voeren van counselinggesprekken in de context van prenatale testen, door het geven van praktisch en eenvoudig advies.

  Ze is in de eerste plaats bedoeld voor professionele hulpverleners of counselors die zich verder willen bekwamen op dit gebied. Maar uiteraard is ze ook interessant voor iedereen die zich wil verdiepen in het beslissingsproces waarmee ouders in de zwangerschap worden geconfronteerd en waarin zij een rol kunnen spelen. Ongetwijfeld bevat ze ook voor hen bruikbare en herkenbare tips.