Wegwijs op deze website

print print

De website van Fara is er voor al wie vragen heeft over (ongepland) zwanger worden of zijn, ook voor jou. Je vindt hier informatie, tips en adressen, maar ook teksten die je kunnen helpen nadenken als je voor een moeilijke keuze staat of met vragen zit na een moeilijke beslissing.

Je wil niet zwanger worden of je bent ongerust omdat je niet veilig gevrijd hebt. Alle informatie over voorbehoedsmiddelen en veilig vrijen, over de noodpil en over zwangerschapstests vind je in de rubriek Ik wil niet zwanger worden.

Je hebt ontdekt dat je (ongepland) zwanger bent. Wellicht gaat er nu enorm veel door je heen, ben je bang, misschien radeloos … Je weet niet wat te doen. Dat is normaal. Weet dat je niet alleen bent en dat je verschillende keuzes hebt. Alles over mogelijke gevoelens, hoe je het beslissingsproces kan aanpakken, wie jou kan steunen, wat er gebeurt als je voor abortus kiest, wat er gebeurt en wie je kan helpen als je je zwangerschap behoudt, informatie over pleegzorg en adoptie … vind je in de rubriek Ik ben ongepland zwanger, wat nu?

Een zus of goede vriendin van jou is zwanger. Je wil er graag zijn voor haar, maar weet niet hoe je best reageert. Wat er door haar heen gaat, hoe je haar kan helpen bij haar moeilijke beslissing …vind je in de rubriek Een vriendin of familielid is ongepland zwanger.

Er is een meisje zwanger van mij. Je hebt gevrijd met een meisje en nu is ze zwanger. Wat kan jij doen? Hoe wil jij omgaan met deze situatie? Wat zijn jouw rechten als vader? Antwoorden op deze vragen vind je op de pagina Als het om je partner gaat.

Jongeren zitten soms met andere vragen omtrent zwangerschap dan volwassenen. Een antwoord op veelgestelde vragen van jongeren vind je op de pagina’s:
Veelgestelde vragen door meisjes
Veelgestelde vragen door jongens

Voor zwangere meisjes en jonge ouders bestaan er een aantal specifieke diensten. Fara zet de adressen op een rijtje, je vindt ze op de pagina Adressen voor jonge ouders.

Hoe zijn andere jongeren omgegaan met een ongeplande zwangerschap? Getuigenissen van jongeren die hetzelfde doormaakten als jij vind je in de rubriek Getuigenissen van jonge moeders.

Xtra tips: op deze pagina geeft Fara je Xtra boekentips rond (ongeplande) tienerzwangerschap en jong ouderschap en vind je links naar Xtra interessant audio- en videomateriaal.