Fara in het kort

print print

Fara begeleidt mensen bij moeilijke zwangerschapskeuzes.
Je kan bij Fara terecht voor vragen rond

Je kan (kosteloos) met Faramedewerkers praten via de Faramail, de Farafoon of de Farachat:

  • Faramail: vragen@faranet.be
  • Farafoon: 016 38 69 50, elke werkdag tussen 9 en 16 uur
  • Farachat: op maandag van 14 tot 17 uur, op woensdag en vrijdag van 13 tot 16 uur

Je kan ook in onze kantoren terecht voor een of meerdere begeleidingsgesprekken (individueel of als koppel) met onze medewerkers:

• Maak een afspraak via de Farafoon: 016 38 69 50, elke werkdag tussen 9 en 16 uur.
• Wij hanteren geen wachtlijst, je kan steeds meteen bij ons terecht voor begeleiding.
• Een begeleidingsgesprek bij Fara kost standaard 40 euro. We willen echter niet dat dit een drempel zou vormen om bij ons op gesprek te komen. Indien nodig kan een aangepast tarief overeengekomen worden. Vraag hiernaar wanneer je een afspraak maakt.

Fara biedt ook specifieke groepsbegeleiding voor vrouwen met een abortuservaring. Ervaring leert dat sommige vrouwen na abortus behoefte hebben aan een gesprek met iemand die hetzelfde meemaakte. Blijf ook jij zitten met vragen, twijfels, schuldgevoelens, verdriet of andere emoties die je makkelijker zou kunnen delen met vrouwen die ook een abortus doormaakten? Dan kan je bij Fara terecht voor lotgenotencontact. Tijdens deze groepsgesprekken kan er gesproken worden over beleving en betekenisgeving. Een Fara-medewerker begeleidt het proces.
Meer info op deze pagina of via 016 38 69 50 of vragen@faranet.be

In het filmpje hieronder krijg je meer uitleg over onze werking en de manier waarop een begeleidingsgesprek bij Fara verloopt.