Abortus en keuzegesprek

Ik was te jong en ook nog helemaal niet klaar met mezelf, toen ik voor abortus koos.

Ik was 14 toen ik zwanger werd. Daardoor kwam ik bij Fara terecht. Daar hebben ze met superhard geholpen om na te denken over mijn beslissing en alles wat daarbij kwam. Het was alsof ik op een rollercoaster zat, waardoor ik het bos door de bomen niet meer zag. Door er samen over te praten, kon ik beslissen. Ik was te jong en ook nog helemaal niet klaar met mezelf, toen ik voor abortus koos. Er waren een heleboel redenen die op dat moment de doorslag gaven. Ook al was het maar kort, ik heb het kindje gevoeld en dus heel graag gezien en het blijft voor altijd in mijn gedachten.

Abortus of het kindje houden, je staat er (niet helemaal) alleen voor

Ik ben ongepland zwanger. Gelukkig kan ik vandaag kiezen voor abortus. Enerzijds ben ik blij dat ik die keuzemogelijkheid heb, maar ik moet de keuze wel zelf maken. Ergens sta je toch alleen. Bij Fara kon ik terecht om over mijn verwarrende gevoelens te praten. Het is fijn om te horen dat wat ik voel, normaal is. Dat andere vrouwen dat ook zo voelen bij die beslissing. Ernstig genomen worden in al je gevoelens en alle tegenstrijdigheid is veel waard.

Ik mocht echt zelf een keuze maken

Mijn ex zei dat ik nooit in mijn eentje de kinderopvang zou kunnen betalen, en dat ik daarom niets anders kon dan kiezen voor een abortus. Ik was heel opgelucht dat de Fara-medewerkster met mij naar de mogelijkheden rond kinderopvang wilde kijken. En dat de prijs voor mij echt wel meeviel. En dat je dan toch niet wordt gepusht om het kindje te houden, omdat het financieel ineens wel kon. Ik mocht hier echt zelf een keuze maken, en ik voelde dat ik in alles gesteund zou worden.