Fara het onderwijs

print print

Interactief Roze Wolk spel rond tienerzwangerschap

Met dit nieuwe Roze Wolk spel wil Fara jongeren sensibiliseren en een realistisch en genuanceerd beeld geven over de mooie en minder fraaie kanten van tienerzwangerschap en jong ouderschap. Het spel kan ook ondersteuning bieden wanneer je als leerkracht of klasgenoot geconfronteerd wordt met een (ongeplande) zwangerschap of jonge ouders op school door de situatie bespreekbaar te stellen in de groep.

In de praktijk:
Fara ging het Roze Wolk spel spelen in het Heilige-Drievuldigheidscollege in Leuven. Ook ROB kwam die dag een kijkje nemen voor een reportage op televisie. In de bijlage onderaan deze pagina vind je sfeerbeelen en reacties van zowel leerlingen als leerkrachten.

Lees meer over het Roze Wolk spel...

Lespakket rond tienerzwangerschap

Fara werkte een uitgebreid lespakket uit rond tienerzwangerschap voor de 2de en 3de graad van het secundair onderwijs, dat de leerkracht toestaat lessen ‘à la carte’ samen te stellen. De inhoud en vorm sluiten aan bij een groot aantal vakoverschrijdende eindtermen (VOET’en) en leerplandoelstellingen.

Lees meer over dit nieuwe lespakket...

Spelbegeleiding door Centrum Informatieve Spelen

Wil je graag het 'Roze Wolk' spel spelen bij jou in de klas, maar begeleid je het liever niet zelf? Neem dan zeker contact op met C.I.S. (Centrum Informatieve Spelen)!
Een team van ervaren speltrainers staat klaar om het spel en de nabespreking in goede banen te leiden!

Een spelbegeleiding door C.I.S. kan je hier aanvragen.

Fara bij jou op school?

Wil je als leerkracht, jongerenbegeleider of organisatie met deze werkinstrumenten aan de slag? Ben je geïnteresseerd in een workshop in de klas of pedagogische studiedagen voor leraars over deze thematieken? Stuur een mailtje naar vragen@faranet.be of bel naar 016 38 69 50.